FAQ

FAQ – Frequently Asked Questions. De meest voorkomende vragen (FAQ) kan je hier terugvinden. Heb je nog andere vragen? Dan kan je ons bereiken via het contactformulier.


Ik ben mijn inloggegevens vergeten, wat nu?

Klik op ‘Wachtwoord vergeten?‘ Geef de gebruikersnaam of e-mailadres in dat je laatst gebruikte om in te loggen. Klik dan op ‘Wachtwoord opnieuw instellen’.

Wat zijn de verzendkosten?

Bij de meeste bestellingen worden er geen verzendkosten aangerekend in België. Voor Nederland worden er steeds verzendkosten aangerekend. In sommige gevallen zal er een extra kost aangerekend worden wegens een te grote omvang van de verpakking.

Hoe zal mijn levering gebeuren?

– Voor bestellingen met een grotere omvang (dakramen,rolluiken,…) beschikken we over een persoonlijke leveringsdienst. Dat wil zeggen dat één van onze medewerkers jouw bestelling persoonlijk zal brengen tot aan jouw voordeur. Je zal tijdig gecontacteerd worden om een gepast moment af te spreken om jouw levering te laten plaatsvinden. Voor deze persoonlijke service hoef je ook geen extra verzendkosten te betalen.
– Voor bestellingen met een kleinere omvang maken we gebruik van een koerierdienst (DPD of Bpost).

Hoe lang duurt het om een bestelling te ontvangen?

Naargelang de bestelde producten kan levering 1 tot 2 weken duren. We houden je hiervan op de hoogte.

Op welke manier kan ik betalen?

Betalingen worden momenteel geaccepteerd via Bancontact / Mister Cash, Ideal of de Belfius, KBC of ING online betalingssystemen. Of via Mastercard of Visa.

Hoe kan ik mijn bestelling retour sturen?

Bekijk de Retour pagina en vul  de nodige gegevens in om je zending terug te sturen.

Wat zijn de algemene voorwaarden?

Onze algemene voorwaarden vind je op deze link.

Waar vind ik een installatiegids?

Bij elk besteld product zit een installatiegids in de verpakking. Bij installatie van een dakraam met EDW gootstuk, kan je de installatievideo bekijken op deze link. Bij installatie van een dakraam met EDL gootstuk, kan je de installatievideo bekijken op deze link. Voor installatie van een gordijn via het Pick&Click systeem vind je de instructievideo op deze link. Uitleg bij het programmeren van de KLR afstandsbediening vind je hier.

Hoe weet ik welke producten ik moet kiezen?

Het spreekt voor zich dat de behoefte aan daglicht afhankelijk is van de kamer. De algemene regel is dat de totale glasoppervlakte van de VELUX dakramen minstens gelijk dient te zijn aan 12% van de bewoonbare oppervlakte (waar je rechtop kan staan). Verder is het belangrijk om rekening te houden met de vochtigheid van de kamer. In badkamers en toiletten plaats je steeds een dakraam met polyurethaan binnenafwerking. Je kiest dus voor een GGU of GPU. Vergeet ook niet je gordijn, jaloezie, muggengaas of buitenzonwering. Zo zorg je voor een optimaal binnenklimaat.

Ik wil een oud VELUX dakraam vervangen. Hoe kies ik de nieuwe maat?

Indien je een VELUX dakraam wenst te vervangen, kan je kiezen voor een nieuw VELUX dakraam met dezelfde buitenafmetingen. Zo kan het ondersteunend timmerwerk van je dakraam behouden worden. Je schrijft dan de code af van het typeplaatje van je bestaande dakraam. Bij het wentelen van het dakraam zie je dit plaatje aan de bovenzijde staan. Met deze code ga je naar de maattabel van de oude generatie indien je dakraam voor 2013 geïnstalleerd werd. Werd het bestaande dakraam later geïnstalleerd, dan ga je naar de maattabel van de nieuwe generatie. Klik de maat aan die op je typeplaatje genoteerd staat. Vergeet ook je gootstuk niet!

Ik wil toebehoren aankopen voor mijn bestaande dakraam. Hoe kies ik de juiste maat?

Je schrijft de code af van het typeplaatje van je bestaande dakraam. Bij het wentelen van het dakraam zie je dit plaatje aan de bovenzijde staan. Met deze code ga je naar de maattabel van de oude generatie indien je dakraam voor 2013 geïnstalleerd werd. Werd het bestaande dakraam later geïnstalleerd, dan ga je naar de maattabel van de nieuwe generatie. Klik de maat aan die op je typeplaatje genoteerd staat.

Welk gootstuk kies ik voor mijn dakraam?

Indien je dakbedekking bestaat uit leien, kies je voor het gootstuk EDL met de maatcode van je dakraam erbij. Bestaat je dakbedekking uit pannen, dan kies je voor het gootstuk EDW gevolgd door je gekozen maatcode.

FAQ – Frequently Asked Questions – Dakraamkopen.be